paard optimaal voedingsadvies

Online voedingsadvies

De darmgezondheid is de basis van de algehele gezondheid van je paard, en heel veel problemen waar we tegenwoordig met onze paarden tegenaan lopen worden dan ook veroorzaakt door niet-passende voeding. Door al het aanbod zien veel paardeneigenaren door de bomen het bos niet meer als het gaat om het kiezen van voer voor hun paard. Ik kan je daarmee helpen met een voedingsadvies op maat. Dit doe ik op afstand, aan de hand van een meting met een biotensor.

Wil je je paard voor langere tijd ondersteunen met de juiste voeding? Dan zijn mijn abonnementen misschien wat voor jou!

Waarom een voedingsadvies van mij?

Ik ga uit van de natuur van het paard

Waar veel paardenvoeding op veevoer of op goedkope vulling gebaseerd is, gebruik ik in mijn adviezen alleen voeren waar je paard daadwerkelijk baat bij heeft. Hierbij is de spijsvertering van je paard en de werking hiervan het uitgangspunt.

Je hoeft je minder zorgen te maken

Alle paardeneigenaren zullen de zorgen om hun paard wel kennen. Hoewel ik natuurlijk niet alle zorgen weg kan halen kan ik je wel helpen om de voeding te optimaliseren waardoor je de kans op diverse problemen kunt verkleinen.

Je weet zeker dat het voer bij je paard past

Omdat mijn voedingsadviezen gebaseerd zijn op metingen met de biotensor kan je paard zelf aangeven waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo weet je zeker dat het voer wat ik adviseer aansluit bij wat je paard op dit moment nodig heeft.

Je leert er zelf ook van

Ik vind het erg belangrijk om paardeneigenaren te informeren, dus in mijn voedingsadviezen leg ik uitgebreid uit waarom je bepaalde voeren en ingrediënten beter wel of niet kan voeren. Zo steek je er zelf ook iets van op wat je in de toekomst mee kan nemen.

Ik ben onafhankelijk

Ik ben onafhankelijk en ben dus vrij in welke voeren ik je aanraad. Wel werk ik met PerNaturam voor de kruiden die ik uitmeet, maar de voeren zelf zijn volledig onafhankelijk.

Paardenwelzijn staat voor mij op #1

Mijn passie voor het geven van voedingsadvies komt voort uit mijn liefde voor paarden en mijn wens om deze mooie dieren te helpen. Ondanks dat ik voedingsadviseur ben, vind ik ook dat ieder paard voorzien moet worden in zijn basisbehoeften. Dit beïnvloedt namelijk ook de mate waarin de juiste voeding effect kan hebben, en is essentieel voor een gezond en blij paard. Als ik denk dat op dit vlak nog verbetering te behalen is zal ik dit dan ook aangeven.

Spijsvertering paard

De spijsvertering van je paard

In de natuur eten paarden vezelrijk voedsel met een lage voedingswaarde. Over de jaren heen zijn wij in de voeding van gedomesticeerde paarden steeds verder afgeweken van dit rantsoen en heeft krachtvoer de overhand gekregen. Een paard is er niet op gebouwd om grote hoeveelheden suiker en zetmeel te verteren, wat je wel bij veel krachtvoer terug ziet. Dit, en niet-passend ruwvoer, heeft de laatste tientallen jaren geresulteerd in een toename van stofwisselingsproblemen als insulineresistentie, EMS en hoefbevangenheid. Niet-passende voeding verstoort de darmen en dat kan een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken bij een paard.

Hoe meet ik het juiste voer voor jouw paard?

Tijdens een voermeting maak ik gebruik van een biotensor. Dat is een meetapparaat dat trillingen opvangt. Alles in onze wereld is energie en trilt op een bepaalde frequentie. Ik kan op afstand afstemmen op de juiste frequentie van jouw paard met de informatie die jij van jouw paard aanlevert. Vervolgens kan ik met behulp van mijn testdozen en voeren, kruiden en supplementen die hierin zitten het juiste voer voor jouw paard selecteren. Bepaalde energievelden zullen elkaar afstoten of doordringen. Wanneer de energievelden van een paard en die van een bepaald voer elkaar doordringen gaat de biotensor rond draaien. Dat betekent dat dit voer een goede match is voor het paard in kwestie.


Je kunt op mijn Instagramaccount ook video's vinden van het meten op afstand.

Wat zeggen mijn klanten?

Voedingsadvies aanvragen

Voedingsadvies aanvragen

Op maat voor jouw paard

Met een biotensor wordt jouw paard op afstand uitgemeten zodat het voer en de kruiden precies voldoen aan wat jouw paard nodig heeft

Incl kruidenmeting

Naast voer meet ik ook kruiden van PerNaturam mee die de gezondheid van je paard kunnen ondersteunen.