paard optimaal voedingsadvies

Laat je paard zelf zijn voer kiezen!

Zie jij door de bomen het bos niet meer en weet je echt niet meer wat je je paard nou het beste kan voeren? Laat je paard dan gewoon zelf kiezen, net zo makkelijk! Met behulp van een biotensor meet ik energetisch uit welk voer jouw paard nodig heeft en hoef jij je hier dus niet meer druk over te maken. Voor een paard is het ontzettend belangrijk dat de voeding aansluit bij wat ze nodig hebben, en bij hoe hun lichaam werkt. De darmgezondheid van je paard bepaalt 80% van de weerstand, dus de juiste voeding speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van gezondheidsproblemen. Veel problemen waar we tegenwoordig met onze paarden tegenaan lopen worden dan ook veroorzaakt door niet-passende voeding. Denk aan slechte mest en koliek, maar ook zomereczeem, insulineresistentie en hoefbevangenheid.

Wil je je paard voor langere tijd ondersteunen met de juiste voeding om zo de beste resultaten te behalen? Dan zijn mijn abonnementen misschien wat voor jou! Het is natuurlijk top als je één voedingsadvies aanvraagt, maar je helpt je paard nog beter door dit regelmatig te doen. Wil je ook een reading van je paard laten doen? Kies dan voor de combi-deal.

paardenhoofd wit
Ik ben onafhankelijk en ben dus vrij in welke voeren ik je aanraad. Er wordt door merken veel gratis advies aangeboden, maar dan wordt er enkel gekeken welke voeren van dat merk je je paard kan geven. Mijn ervaring is dat een paard meestal baat heeft bij verschillende merken. Wel werk ik met PerNaturam voor de kruiden die ik uitmeet, maar de voeren zelf zijn volledig onafhankelijk.
paardenhoofd wit

Hele plaatje

Ik kijk niet alleen naar wat je paard te eten krijgt, maar naar het hele plaatje. Daarom vul je ook een uitgebreid formulier in. Vaak zijn de hoefproblemen of de jeuk van je paard gerelateerd aan de voeding, dus dan is het belangrijk om dit verband te leggen en te kijken hoe je deze problemen vanuit de voeding kunt tegengaan.
paardenhoofd wit
Omdat mijn voedingsadviezen gebaseerd zijn op metingen met de biotensor kan je paard zelf aangeven waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo weet je zeker dat het voer wat ik adviseer aansluit bij wat je paard op dit moment nodig heeft en zal je paard er ook daadwerkelijk door verbeteren.
paardenhoofd wit
Ik vind het erg belangrijk om paardeneigenaren te informeren, dus in mijn voedingsadviezen leg ik uitgebreid uit waarom je bepaalde voeren en ingrediënten beter wel of niet kan voeren. Zo steek je er zelf ook iets van op wat je in de toekomst mee kan nemen. Je krijgt meestal zo'n 2-5 pagina's aan uitleg waarin ik mijn advies onderbouw.
paardenhoofd wit

Minder zorgen over je paard

Hoewel ik niet kan garanderen dat je paard nooit meer ziek zal worden, kun je door je paard gezond te voeren (op termijn) wel een hoop gezondheidsproblemen uitsluiten. Voeding ligt aan de grondslag van veel gezondheidsproblemen, en daardoor is voeding ook een belangrijke component bij het oplossen hiervan.

Spijsvertering paard

De spijsvertering van je paard

In de natuur eten paarden vezelrijk voedsel met een lage voedingswaarde. Over de jaren heen zijn wij in de voeding van gedomesticeerde paarden steeds verder afgeweken van dit rantsoen en heeft krachtvoer de overhand gekregen. Een paard is er niet op gebouwd om grote hoeveelheden suiker en zetmeel te verteren, wat je wel bij veel krachtvoer terug ziet. Dit, en niet-passend ruwvoer, heeft de laatste tientallen jaren geresulteerd in een toename van stofwisselingsproblemen als insulineresistentie, EMS en hoefbevangenheid. Niet-passende voeding verstoort de darmen en dat kan een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken bij een paard.

Tijdens een voermeting maak ik gebruik van een biotensor. Dat is een meetapparaat dat trillingen opvangt. Alles in onze wereld is energie en trilt op een bepaalde frequentie. Ik kan op afstand afstemmen op de juiste frequentie van jouw paard met de informatie die jij van jouw paard aanlevert. Vervolgens kan ik met behulp van mijn testdozen en voeren, kruiden en supplementen die hierin zitten het juiste voer voor jouw paard selecteren. Bepaalde energievelden zullen elkaar afstoten of doordringen. Wanneer de energievelden van een paard en die van een bepaald voer elkaar doordringen gaat de biotensor rond draaien. Dat betekent dat dit voer een goede match is voor het paard in kwestie.


Je kunt op mijn Instagramaccount ook video's vinden van het meten op afstand.

Als je interesse hebt in een online voedingsadvies kun je dat op mijn webshop bestellen via onderstaande knop. Je rekent hier het aantal adviezen dat je aan wil vragen af. Vervolgens komt je bestelling bij mij binnen en stuur ik je zo snel mogelijk het formulier in wat je over je paard in moet vullen zodat ik alle informatie heb voor de meting. Dit gebeurt niet automatisch maar doe ik handmatig waardoor het wat langer kan duren. Je vult het formulier in, en levert dit samen met foto's van je paard bij mij aan. Je ontvangt dan binnen 2 weken de uitwerking van je advies. Op mijn webshop staat de actuele levertijd op dat moment.


Via de mail ontvang je een uitgewerkte document van 2-5 A4'tjes, afhankelijk van de complexiteit van de situatie. Wanneer ik denk dat er op diverse vlakken verbetering te behalen valt zal het verslag langer zijn dan wanneer eigenlijk alles al op orde is. Ik kijk niet alleen naar de voeding, maar ook naar de andere omstandigheden die bij kunnen dragen aan de effectiviteit van de uitgemeten voeding. In dit verslag staat welke voeren, kruiden en eventueel supplementen ik voor je paard uitmeet, en in welke hoeveelheden. Er staan tevens links in naar waar je de producten kunt bestellen, om het je zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat zeggen mijn klanten?

voermeting

Voedingsadvies aanvragen

Op maat voor jouw paard

Met een biotensor wordt jouw paard op afstand uitgemeten zodat het voer en de kruiden precies voldoen aan wat jouw paard nodig heeft
Naast voer meet ik ook kruiden en supplementen mee die de gezondheid van je paard kunnen ondersteunen.