nienke verbunt

Over Paard Optimaal

Mijn missie met Paard Optimaal is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk paarden zo gezond mogelijk gevoerd worden. Sinds ik met Paard Optimaal ben begonnen heb ik al meer dan 100 paarden mogen helpen met uitgemeten voeding.

Veel paardeneigenaren zien door de bomen het bos niet meer omdat er zo ontzettend veel voer op de markt is. Het een is nog ongezonder dan het ander. Daarom is mijn uitgangspunt de spijsvertering van het paard, en, ook niet onbelangrijk: wat jouw paard wil. Mijn onafhankelijke voedingsadviezen maak ik aan de hand van een meting met de biotensor waarbij jouw paard zelf aan kan geven waar hij behoefte aan heeft. Welk voer, en welke kruiden je paard mee ondersteunt wil worden. Zo is het volledig maatwerk.

Paard Optimaal is ontstaan nadat ik heb mogen ervaren hoeveel verschil voeding voor mijn eigen paard gemaakt heeft. Daar wilde ik meer over weten, en dat wilde ik ook met anderen delen om zo meer paarden te kunnen helpen. Ik richt me hierbij op paardeneigenaren die het beste voor hun paard willen en zich ervan bewust zijn dat hun oorspronkelijke natuur van grote invloed is op hoe je ze het beste kan houden en verzorgen.

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Dankzij het voedingsadvies van Paard Optimaal is mijn paard minder gevoelig op haar buik en lichaam en heeft ze geen maagproblemen meer. Ze is zo positief veranderd. Heel blij mee."
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Bedankt voor het voedingsadvies. Mijn paard is actiever, levendiger, vrolijker en hij ziet er geweldig uit. Zijn vacht is mooi en hij zit echt beter in zijn vel. Zijn ontlasting is anders dus er gebeurt echt wat daar aan de binnenkant. En dat toont zich ook aan de buitenkant. Blij mee!"
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Ik heb een uitgebreid voedingsadvies gekregen met betrekking tot mijn specifieke paard en noden. Heel fijn dat Nienke dit heel persoonlijk bekijkt en aftoetst. Naast het advies zelf, zorgt Nienke ervoor dat je ook begrijpt waarom ze dat specifieke advies gegeven heeft aan de hand van extra onderbouwing. Naast de juiste voeding ben je ineens ook wat kennis rijker. Kortom: fijne ervaring!"
Ms. Nameless
Add Your Stars
paard optimaal voedingsadvies
Mijn naam is Nienke en ik ben de eigenaar van Paard Optimaal. In 2019 kocht ik mijn eerste eigen paard, een Draverruin genaamd Zenith, en hij kwam op een paddock paradise te staan waar ik naast ruwvoer zelf zijn voeding kon kiezen. Nu moest ik mezelf echt in voeding gaan verdiepen. Langzaam maar zeker ging er een wereld voor me open en bleek een groot deel van de voeding op de markt eigenlijk helemaal niet zo goed te zijn.


Zenith kwam wat te mager de winter uit, en ik kreeg hem maar niet op gewicht. Ik had alles wat ik op internet kon vinden al geprobeerd maar het wilde niet baten. Toen ben ik bij Horse Complete terechtgekomen, en met uitgemeten kruiden en voeding was hij binnen een paar weken goed op gewicht. Toen heb ik zelf kunnen ervaren hoe groot de invloed van de juiste voeding kan zijn en daar wilde ik meer over leren. Ik verdiepte me in de spijsvertering van paarden en leerde wat deze nodig heeft. Omdat ik om me heen nog zoveel paarden zie die niet-passend voer krijgen wilde ik hier meer mee gaan doen. Uit die wens is Paard Optimaal ontstaan.

Educatie

2019
Inzicht in Hoeven theoriedag - Heleen Davies


2020
Paardenvoeding: wat wel, wat niet en waarom - Horse & Feel

Kruiden uitmeten fase 1 - Horse Complete


2021
Feeding Horses Fit - Dr. Christina Fritz

Kruiden uitmeten fase 2 - Horse Complete

Cursus pijnmeting - Horse Complete

Themadag Natuurlijke voeding - Blauwe Hengst

Praktijkdag Natuurlijke voeding - Blauwe Hengst


2022

Online cursus guasha paard - Human & Horse Academy

Cursus fytotherapie voor dieren - Silverlinde

Opleiding Equine Healing Practitioner - The Horse Communicator

The Horse Inside Out - Equine Studies

Basiscursus Dierencommunicatie - Symone Ottevangers

Biotensor Cursus Online Gevorderd - Innerlijk Weten Online

Cursus Bodywork - Jolien Dalenberg Paardenfeest