paard optimaal voedingsadvies

Online voedingsadvies

De darmgezondheid is de basis van de algehele gezondheid van je paard, en heel veel problemen waar we tegenwoordig met onze paarden tegenaan lopen worden dan ook veroorzaakt door niet-passende voeding. Door al het aanbod zien veel paardeneigenaren door de bomen het bos niet meer als het gaat om het kiezen van voer voor hun paard. Ik kan je daarmee helpen met een voedingsadvies op maat. Dit doe ik op afstand, aan de hand van een meting met een biotensor.

Waarom een voedingsadvies van mij?

Je hoeft je minder zorgen te maken

Alle paardeneigenaren zullen de zorgen om hun paard wel kennen. Hoewel ik natuurlijk niet alle zorgen weg kan halen kan ik je wel helpen om de voeding te optimaliseren waardoor je de kans op diverse problemen kunt verkleinen.

Je weet zeker dat het voer bij je paard past

Omdat mijn voedingsadviezen gebaseerd zijn op metingen met de biotensor kan je paard zelf aangeven waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo weet je zeker dat het voer wat ik adviseer aansluit bij wat je paard op dit moment nodig heeft.

Je leert er zelf ook van

Ik vind het erg belangrijk om paardeneigenaren te informeren, dus in mijn voedingsadviezen leg ik uitgebreid uit waarom je bepaalde voeren en ingrediënten beter wel of niet kan voeren. Zo steek je er zelf ook iets van op wat je in de toekomst mee kan nemen.

Ik ben onafhankelijk

Ik ben onafhankelijk en ben dus vrij in welke voeren ik je aanraad. Wel werk ik met PerNaturam voor de kruiden die ik uitmeet, maar de voeren zelf zijn volledig onafhankelijk.

Ik ga uit van de natuur van het paard

Waar veel paardenvoeding op veevoer of op goedkope vulling gebaseerd is, gebruik ik in mijn adviezen alleen voeren waar je paard daadwerkelijk baat bij heeft. Hierbij is de spijsvertering van je paard en de werking hiervan het uitgangspunt.
Spijsvertering paard

De spijsvertering van je paard

In de natuur eten paarden vezelrijk voedsel met een lage voedingswaarde. Over de jaren heen zijn wij in de voeding van gedomesticeerde paarden steeds verder afgeweken van dit rantsoen en heeft krachtvoer de overhand gekregen. Een paard is er niet op gebouwd om grote hoeveelheden suiker en zetmeel te verteren, wat je wel bij veel krachtvoer terug ziet. Dit, en niet-passend ruwvoer, heeft de laatste tientallen jaren geresulteerd in een toename van stofwisselingsproblemen als insulineresistentie, EMS en hoefbevangenheid. Niet-passende voeding verstoort de darmen en dat kan een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen veroorzaken bij een paard.

Wat zeggen mijn klanten?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik kwam op de Instagram van Nienke terecht tijdens mijn zoektocht naar informatie over paardenvoeding. Ik heb van haar een voedingsadvies voor mijn paard ontvangen. Nienke denkt fijn mee in wat er binnen de kaders die je schetst wél mogelijk is en geeft daarin ook verschillende mogelijkheden. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in paardenvoeding en op zoek is naar onafhankelijk advies.
Inge van Eekelen
Ms. Nameless
Add Your Stars
Super blij met mijn voedingsadvies voor mijn beide paarden. Alhoewel ik voor mijn gevoel al goed bezig was, was het fijn om dat bevestigd te krijgen en ook om advies te krijgen die net de puntjes op de i zet. Nienke denkt mee en komt met ideeën of suggesties waar ik nog niet eens aan gedacht had. Kan niet wachten om straks het resultaat van haar advies te zien bij mijn paarden!
Nathalie Smit
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik heb een uitgebreid voedingsadvies gekregen met betrekking tot mijn specifieke paard en noden. Heel fijn dat Nienke dit heel persoonlijk bekijkt en aftoetst. Naast het advies zelf, zorgt Nienke ervoor dat je ook begrijpt waarom ze dat specifieke advies gegeven heeft aan de hand van extra onderbouwing. Naast de juiste voeding ben je ineens ook wat kennis rijker. Kortom: fijne ervaring!
Mies Bergmans
Ms. Nameless
Add Your Stars
Voedingsadvies aanvragen

Voedingsadvies aanvragen

Op maat voor jouw paard

Met een biotensor wordt jouw paard op afstand uitgemeten zodat het voer en de kruiden precies voldoen aan wat jouw paard nodig heeft

Incl kruidenmeting

Naast voer meet ik ook kruiden van PerNaturam mee die de gezondheid van je paard kunnen ondersteunen.
arrow_drop_up arrow_drop_down