Over Paard Optimaal

Over Paard Optimaal

Zoveel mogelijk gezond gevoerde paarden

Over Paard Optimaal

Mijn missie met Paard Optimaal is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk paarden zo gezond mogelijk gevoerd worden. 

Veel paardeneigenaren zien door de bomen het bos niet meer omdat er zo ontzettend veel voer op de markt is. Het een is nog ongezonder dan het ander. Daarom is mijn uitgangspunt de spijsvertering van het paard, en, ook niet onbelangrijk: wat jouw paard wil. Mijn onafhankelijke voedingsadviezen maak ik aan de hand van een meting met de biotensor waarbij jouw paard zelf aan kan geven waar hij behoefte aan heeft. Welk voer, en welke kruiden je paard mee ondersteunt wil worden. Zo is het volledig maatwerk.

Paard Optimaal is ontstaan nadat ik heb mogen ervaren hoeveel verschil voeding voor mijn eigen paard gemaakt heeft. Daar wilde ik meer over weten, en dat wilde ik ook met anderen delen om zo meer paarden te kunnen helpen. Ik richt me hierbij op paardeneigenaren die het beste voor hun paard willen en zich ervan bewust zijn dat hun oorspronkelijke natuur van grote invloed is op hoe je ze het beste kan houden en verzorgen.

Wat anderen over mijn advies zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
"Mijn Carmen doet het ook prima dankzij het voedingsadvies. Zo fijn te weten dat je iemand als Nienke hebt als je paard issues krijgt. Ik vertrouw je advies helemaal. Voeding is the key in een paard z’n gezondheid. Daar ben ik overtuigd van."
Petra van Genechten
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Super blij met mijn voedingsadvies voor mijn beide paarden. Alhoewel ik voor mijn gevoel al goed bezig was, was het fijn om dat bevestigd te krijgen en ook om advies te krijgen die net de puntjes op de i zet. Nienke denkt mee en komt met ideeën of suggesties waar ik nog niet eens aan gedacht had. Kan niet wachten om straks het resultaat van haar advies te zien bij mijn paarden!"
Nathalie Smit
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Ik heb een uitgebreid voedingsadvies gekregen met betrekking tot mijn specifieke paard en noden. Heel fijn dat Nienke dit heel persoonlijk bekijkt en aftoetst. Naast het advies zelf, zorgt Nienke ervoor dat je ook begrijpt waarom ze dat specifieke advies gegeven heeft aan de hand van extra onderbouwing. Naast de juiste voeding ben je ineens ook wat kennis rijker. Kortom: fijne ervaring!"
Mies Bergmans
Ms. Nameless
Add Your Stars
paard optimaal voedingsadvies

Over mij

Mijn naam is Nienke en ik ben de eigenaar van Paard Optimaal. In 2019 kocht ik mijn eerste eigen paard, een Draverruin genaamd Zenith, en hij kwam op een paddock paradise te staan waar ik naast ruwvoer zelf zijn voeding kon kiezen. Nu moest ik mezelf echt in voeding gaan verdiepen. Langzaam maar zeker ging er een wereld voor me open en bleek een groot deel van de voeding op de markt eigenlijk helemaal niet zo goed te zijn.


Zenith kwam wat te mager de winter uit, en ik kreeg hem maar niet op gewicht. Ik had alles wat ik op internet kon vinden al geprobeerd maar het wilde niet baten. Toen ben ik bij Horse Complete terechtgekomen, en met uitgemeten kruiden en voeding was hij binnen een paar weken goed op gewicht. Toen heb ik zelf kunnen ervaren hoe groot de invloed van de juiste voeding kan zijn en daar wilde ik meer over leren. Ik verdiepte me in de spijsvertering van paarden en leerde wat deze nodig heeft. Omdat ik om me heen nog zoveel paarden zie die niet-passend voer krijgen wilde ik hier meer mee gaan doen. Uit die wens is Paard Optimaal ontstaan.

arrow_drop_up arrow_drop_down