Masterclass spijsvertering paard

Gratis masterclass
Spijsvertering van je paard

🗓 4-8 juli 2022

Om je paard zo gezond mogelijk te kunnen voeren vind ik het essentieel om te weten hoe de spijsvertering in elkaar zit. Alles wat je je paard voert moet daar namelijk door verteerd worden, dus vanuit daar kun je beredeneren waarom je bepaalde dingen wel of niet wil voeren.

In deze masterclass neem ik je in 5 dagen mee door alle onderdelen van de spijsvertering van het paard

Meld je gratis aan voor de masterclass

Ik vind het belangrijk dat meer paardeneigenaren deze kennis over de spijsvertering hebben en zo voeding beter kunnen beoordelen. Daarom is deze masterclass geheel gratis

Spijsvertering paard mond
50%
Ik ga ermee akkoord dat ik mails van Paard Optimaal ontvang
Gratis aanmelden

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Dag 1: Mond

De eerste dag ga ik verder in op de mond en het gebit. Dit is waar de spijsvertering begint en waar de eerste belangrijke voorbewerkingen plaatsvinden die invloed hebben op de vertering verderop in het lichaam.

Dag 2: Slokdarm & maag

De tweede dag komen de slokdarm en de maag aanbod. Vooral de maag is een orgaan waar vaak problemen ontstaan, en voor een optimaal voermanagement is het dan ook belangrijk dat je weet hoe de maag werkt.

Dag 3: Dunne darm

Tijdens dag 3 gaan we naar de dunne darm kijken. Aan bod komt hoe de vertering in de dunne darm werkt en welke delen van het rantsoen van je paard hier verteerd worden.

Dag 4: Dikke darm, blinde darm & endeldarm

Op dag 4 komt misschien wel het belangrijkste deel van de spijsvertering van een paard aan bod, namelijk de dikke en blinde darm, en ga ik ook kort in op de endeldarm. Als hindgut fermenter is dit onderdeel voor paarden onmisbaar en hier komen ontzettend veel problemen vandaan.

Dag 5: Lever & nieren

Hoewel ze niet per se onderdeel zijn van de spijsvertering zijn dit wel organen die een belangrijke rol spelen in de vertering van voedingsstoffen en ook weer organen waar vaak problemen ontstaan. Daarom neem ik ze toch mee in deze masterclass.

Hoe volg je de masterclass?

Gedurende de 5 dagen dat de masterclass plaats vindt staat er iedere ochtend om 08:00 een nieuwe video klaar in de Facebookgroep. Wanneer je je aanmeldt met je e-mailadres ontvang je een link naar de besloten Facebookgroep. Mocht je geen Facebook hebben, dan ontvang je ook dagelijks een link waar je de video op YouTube kunt bekijken. Je hoeft dus geen Facebook te hebben om mee te kunnen doen aan de masterclass.