Healing voor je paard

Healing voor je paard

Bij paarden ontstaan vrij gemakkelijk mentale of fysieke blokkades in het lichaam. De oorzaken daarvan kunnen heel divers zijn. Met een healing werk ik energetisch op de probleemgebieden van je paard. Aan de hand van de klachten die je voorafgaand in een formulier invult selecteer ik de behandelpunten die jouw paard zullen helpen. Een energetische healing is een non-invasieve behandeling, die met enkel een handoplegging, of zelfs met de hand boven het lichaam, uitgevoerd kan worden. Het is daarom een behandeling die voor veel paarden geschikt is. 

Een healing werkt ondersteunend, maar bij sommige problemen is het ook nodig om andere behandelingen in te zetten. Een healing is geen vervanging van een medische behandeling. Ook is gezonde voeding en correct management altijd van belang. Voor een meerprijs kan ik bij de healing ook de juiste voeding en kruiden voor je paard uitmeten.

Een healing vindt plaats op locatie, dus ik kom bij jou langs om je paard te behandelen. De behandeling zelf duurt ongeveer een uur, maar je paard bepaalt het tempo. Tijdens een healing werk ik met handoplegging om zowel mentale als fysieke blokkades bij je paard op te lossen. Hiervoor maak ik een combinatie van een chakra healing en een body healing op basis van wat jouw paard nodig heeft. Ook gebruik ik essentiële olie tijdens de healing. Voorafgaand aan mijn bezoek vul je al een formulier in aan de hand waarvan ik een plan voor de healing vaststel.


Wanneer ik bij je op locatie kom zullen we nog even het ingevulde formulier doornemen voordat ik begin. Het is wel belangrijk dat je paard schoon en droog is voor de healing. Ook is het fijn als ik op een rustige plek kan werken, in plaats van een stalgang waar heel veel prikkels zijn. Tijdens een healing werk ik met handoplegging, dus het is een niet-invasieve behandelmethode. Dit doe ik op specifieke plekken om zowel fysieke als mentale blokkades op te heffen en de energie weer te doen stromen door het lichaam van je paard. Het doel is om het zelfherstellende vermogen van het paard te ondersteunen. Dat maakt een healing een mooie aanvulling voor de gezondheid van je paard. De healing doe ik samen met je paard, dus ik communiceer energetisch ook met hem, en hij mag zelf aangeven wanneer ik moet stoppen. Ook krijgt je paard alle ruimte om de gedragingen te vertonen die hij nodig heeft om de spanning af te laten vloeien.


Ik bekijk een paard altijd holistisch, dus naast dat ik je paard een healing geef denk ik ook graag met je mee hoe we het welzijn van je paard nog verder kunnen optimaliseren. Het is ook mogelijk om de healing te combineren met een voedingsadvies op maat.

Impressie van een healing

In deze video geef ik een korte impressie van een healing op mijn eigen paard Zenith. De hele healing duurde een uur, dus er gebeurde zeker nog meer dan in deze 6 minuten, maar deze video is dan ook bedoeld om je een beeld te geven van wat ik precies doe.
healing paard

Tijdens een body healing werk ik vooral op fysieke problemen bij je paard. Dat doe ik door een aantal plaatsen op het lichaam te behandelen met handoplegging om het zelf-herstellend vermogen van je paard te stimuleren. Welke delen van het lichaam ik behandel is afhankelijk van de klachten van je paard. Een volledige bodyhealing zou namelijk ruim 2 uur duren, dus daarom kies ik aan de hand van de klachten de beste punten om de healing voor je paard ook behapbaar te houden.

Body healing paard

Met een chakra healing werk ik vooral op mentale problemen van je paard. Ik behandel verschillende chakra's die in verbinding staan met de diverse lichaamsdelen en daar energetisch invloed op uit kunnen oefenen.

paardenhoofd wit

Aarden

Door specifieke punten te behandelen kan ik je paard helpen met aarden. Dat kan bijvoorbeeld na een verhuizing of andere grote verandering fijn zijn, en kan ervoor zorgen dat je paard zich wat meer op z'n gemak voelt.
paardenhoofd wit

Ontspannen

Een healing werkt ontspannend op je paard, en zorgt ervoor dat hij zowel fysieke als mentale spanning los kan laten. Er komt vaak veel los tijdens een healing en je paard mag veel gaan verwerken. Veel paarden ervaren een healing als prettig en ontspannen erdoor.
paardenhoofd wit

Fysieke gezondheid

Voor verschillende gezondheidsproblemen kan ik op specifieke punten werken om de energie in het lichaam op gang te brengen en het zelfherstellend vermogen te ondersteunen. Zo zijn er punten die helpen bij artrose, insulineresistentie, spijsverteringsproblemen en nog veel meer
paardenhoofd wit

Mentale gezondheid

Een aspect wat bij paarden vaak vergeten wordt is de mentale gezondheid. De aspecten van de chakra healing werken hier heel goed voor. Je kunt dan denken aan paarden die somber of apathisch zijn, die trauma's hebben opgeslagen, die verstoord gedrag vertonen of onzeker zijn.
paardenhoofd wit

Balans herstellen

Onze gedomesticeerde paarden krijgen op allerlei manieren te maken met disbalans in hun lichaam en geest. Dat komt deels doordat onze paarden heel anders leven dan dat ze in het wild doen, maar ook door dingen die ze meemaken in hun leven. Een healing helpt ze in balans te brengen.
healing paard optimaal
€ 55,-
Een healing voor je paard kost 55 euro excl reiskosten. Ik reken 30 cent per kilometer vanaf postcode 5035. Om een healing te boeken kun je het contactformulier invullen, mailen naar info@paardoptimaal.nl of mij een bericht sturen op WhatsApp (06-57348356). Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken. 


Let op: ik kom alleen binnen een straal van 50 km vanaf Tilburg. Alleen voor meerdere paarden op één locatie of wanneer ik een route kan maken kom ik hierbuiten. Mocht je daar interesse in hebben kun je mailen voor de mogelijkheden.

biotensor
€ 85,-
Een combinatie van een healing en een voermeting voor je paard kost 85 euro excl reiskosten. Ik reken 30 cent per kilometer vanaf postcode 5035. Om een healing met voermeting te boeken kun je het contactformulier invullen, mailen naar info@paardoptimaal.nl of mij een bericht sturen op WhatsApp (06-57348356). Ik neem dan contact met je op om een afspraak te maken. 


Let op: ik kom alleen binnen een straal van 50 km vanaf Tilburg. Alleen voor meerdere paarden op één locatie of wanneer ik een route kan maken kom ik hierbuiten. Mocht je daar interesse in hebben kun je mailen voor de mogelijkheden.